Wijziging vrijstelling antidumpingrecht op hoofdbestanddelen van rijwielen

Belastingdienst actueel

17-12-2020

De vrijstelling antidumpingrecht op hoofdbestanddelen van rijwielen is gewijzigd. Vanaf 18 september 2020 zijn ingevoerde hoofdbestanddelen van fietsen, die gebruikt worden bij de assemblage van ándere voertuigen dan fietsen, vrijgesteld van het uitgebreide antidumpingrecht. Ook als deze een hulpmotor hebben.

Wat houdt deze wijziging in?

Artikel 14, lid d, van Verordening (EG) nr. 88/97 is gewijzigd. Hierin staat dat ingevoerde hoofdbestanddelen van rijwielen mogen worden gebruikt bij de assemblage van rijwielen met hulpmotor óf bij de assemblage van ándere voertuigen dan rijwielen met of zonder hulpmotor.

De wijziging is dat deze hoofdbestanddelen nu vrijgesteld zijn van het uitgebreide antidumpingrecht, als deze onderdelen gebruikt worden bij de assemblage van ándere voertuigen dan rijwielen. Ongeacht of deze een hulpmotor hebben of niet.

De wijziging is van toepassing op alle nieuwe en alle lopende onderzoeken.

Deze bepalingen zijn van toepassing

  • U hebt een Vergunning bijzondere bestemming nodig.
  • Het eindgebruik kan worden gecontroleerd.

De bepalingen stellen nationale douaneautoriteiten in staat toezicht te houden of ingevoerde hoofdbestanddelen niet gebruikt worden voor het samenstellen van normale rijwielen of elektrische fietsen. Hiervoor geldt wel antidumpingrecht.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht


Link naar bron