Vonhof: snel overleg met staatssecretaris over toekomst evenementenbranche

MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof wil op korte termijn met staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) en ondernemers om de tafel over welke financiële en andere maatregelen nodig zijn voor de door corona zwaar getroffen evenementenbranche. Dat zei hij vanmiddag op het Malieveld in Den Haag, waar Eventplatform Nederland onder de noemer ‘Code Rood’ aandacht vroeg voor de problemen waarin de branche verkeert. ‘Wij maken samen met jullie een vuist’, zo stak Vonhof de honderden ondernemers en medewerkers op het Malieveld een hart onder de riem.

Voortbestaan evenementenbranche

De zakelijke evenementenbranche zit feitelijk sinds 12 maart volledig op slot en het ziet er niet naar uit dat daar op korte termijn verandering in komt. De branche maakt zich zorgen over haar voortbestaan. Want het is de vraag of de bedrijven die de het tweede en derde kwartaal nog hebben overleefd, met de huidige vooruitzichten het eind van het jaar wel gaan halen. Daarmee staan duizenden bedrijven en 51.000 banen op de tocht.

Steunmaatregelen en hulp bij transitie

‘We moeten daarom gericht met de staatssecretaris in gesprek over steun voor deze sector’, aldus Vonhof. ‘Ook de branche realiseert zich dat niet elk bedrijf kan worden gered. Maar het is voor de staatssecretaris goed om van ondernemers zelf te horen wat er aan de hand is en waar het naartoe gaat. We willen het hebben over verlenging van de steunmaatregelen, maar ook over mogelijke nieuwe businessmodellen en omscholing van medewerkers. Bedrijven moeten worden geholpen in het maken van een transitie. Ik wil mijn uiterste best doen om de sector zo goed en kwaad als het kan door deze crisis te helpen.’

Link naar bron