Uitstel voor aanleveren van uitbetaalde bedragen aan derden

02-02-2023

Belastingdienst actueel

Moet u gegevens aanleveren van bedragen die u in 2022 hebt uitbetaald aan derden? Dan moest u dat vóór 1 februari 2023 doen. Hebt u de gegevens nog niet aan kunnen leveren, vraag dan om uitstel. Dat kan op 2 manieren.

De gegevens die u over 2022 moet aanleveren en de procedure, zijn voor een deel anders dan daarvóór. Daardoor kan het zijn dat u meer tijd nodig hebt. U kunt daarom uitstel aanvragen.

Hoe vraagt u uitstel aan?

Uitstel aanvragen kan op 2 manieren:

  • Stuur een brief naar uw belastingkantoor waarin u om uitstel vraagt. Vermeld in uw brief ook de reden voor het uitstel. Hebt u een uitnodiging gekregen om uitbetaalde bedragen aan te leveren? Dan vindt u het adres van uw belastingkantoor op de uitnodiging. Anders vindt u het adres bijvoorbeeld op de ‘Aangiftebrief Loonheffingen’. Of gebruik ons hulpmiddel Adressen belasting- en douanekantoren zoeken.
  • Bel de BelastingTelefoon. Wij helpen u dan verder met uw uitstelverzoek.

Lever de gegevens zo snel mogelijk aan

Hoe eerder u de gegevens na 1 februari aanlevert, hoe groter de kans dat wij deze nog kunnen verwerken in de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting. Lukt het aanleveren niet, bekijk dan de veelgestelde vragen. U kunt de vragen en antwoorden downloaden van de gegevensportaalpagina UBD per 2022.

Meer informatie over uitbetaalde bedragen aan derden

Kijk voor meer informatie over uitbetaalde bedragen aan derden en het aanleveren daarvan op belastingdienst.nl/ubd.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht


Link naar bron