Met online formulier bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen (update)

Belastingdienst actueel

25-06-2020

Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.

Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. U vroeg dan automatisch bijzonder uitstel aan voor 3 maanden. In de schriftelijke ontvangstbevestiging die u van ons hebt gekregen, staat de einddatum van het bijzonder uitstel.

Is het bijzonder uitstel van 3 maanden afgelopen of loopt dit binnenkort af? En hebt u langer uitstel nodig? Dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. Wanneer wij (nog) niet zo’n verzoek van u hebben ontvangen, sturen wij u op tijd een brief om u te waarschuwen dat uw bijzonder uitstel afloopt. U kunt dan online, maar ook nog schriftelijk, verlenging aanvragen.

Vroeg u bijzonder uitstel voor 3 maanden voor een bedrag vanaf € 20.000? Dan vragen wij aandacht voor de extra informatie die wij nodig hebben om uw verzoek snel en correct uit te voeren. Ook deze informatie kunt u via het online formulier meesturen.

Schriftelijke verzoeken die wij in de afgelopen weken hebben ontvangen met de benodigde verklaring en eventuele stukken, zullen wij direct behandelen. U hoeft niet opnieuw verlenging van bijzonder uitstel aan te vragen. Wanneer het schriftelijke verzoek niet volledig is, nemen wij contact met u op.

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u meer informatie en een link naar het online formulier.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht


Link naar bron