Brief naar ondernemers over betalingsregeling bijzonder uitstel

02-03-2023

Belastingdienst actueel

Hebt u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gekregen? En betaalt u nu de belastingschuld af die u daardoor hebt opgebouwd, via de betalingsregeling bijzonder uitstel? Dan hebt u kort geleden misschien een brief van ons gekregen. Wij hebben u deze brief gestuurd als u volgens onze administratie niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de betalingsregeling bijzonder uitstel. In de brief leggen wij uit wat u kunt doen om daarvan toch gebruik te kunnen blijven maken.

Waarom hebt u een brief gekregen over de betalingsregeling bijzonder uitstel?

U kunt alleen gebruik blijven maken van de betalingsregeling als u:

  • vanaf 1 oktober 2022 voldoet aan al uw nieuwe betalingsverplichtingen
  • vanaf 1 oktober 2022 de termijnen van de betalingsregeling op tijd betaalt

Wij hebben u een brief gestuurd als u volgens onze gegevens achterloopt met uw nieuwe betalingsverplichtingen, of de termijnen van de betalingsregeling, of allebei.

Wat kunt u doen?

  • Misschien hebt u uw betalingsachterstand al ingehaald in de 2 weken voordat u de brief kreeg. In dat geval hoeft u op dit moment niets te doen.
  • Het kan ook zijn dat u een termijn van de betalingsregeling hebt betaald, maar daarbij een verkeerd betalingskenmerk hebt gebruikt. In dat geval konden wij uw betaling niet op tijd verwerken. En daardoor leek het alsof u achterliep met het betalen van de termijnen. Hebben wij het bedrag dat u overmaakte, teruggestort op uw bankrekening? Dan moet u de termijn opnieuw betalen.
  • Hebt u een betalingsachterstand? Probeer deze dan zo snel mogelijk in te halen.
  • Weet u niet zeker hoe groot uw achterstand is voor uw nieuwe betalingsverplichtingen en/of voor de termijnen van de betalingsregeling bijzonder uitstel? Bel dan naar de BelastingTelefoon.
  • Bent u de brief kwijt waarin wij u hebben geïnformeerd over de betalingsregeling bijzonder uitstel? Ook dan kunt u de BelastingTelefoon bellen, om een kopie te vragen.
  • Kunt u (tijdelijk) de termijnen van de betalingsregeling bijzonder uitstel niet betalen? Vraag dan 1 of meer aanpassingen van deze regeling aan.

Hebt u nog vragen?

Over het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis en onderwerpen die daarmee samenhangen, leest u meer bij:

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht


Link naar bron