21% btw voor de levering van een los dockingstation voor een elektronische handloep

Belastingdienst actueel

14-04-2021

Een los dockingstation is geen optisch leesapparaat of bijzonder gezichtshulpmiddel voor slechtzienden, die gewoonlijk door een arts of een optometrist wordt voorgeschreven en individueel wordt aangemeten. De levering is daarom belast met 21% btw.

Een elektronische handloep is een optisch leesapparaat voor blinden en slechtzienden, die kleine stukken tekst kan voorlezen. De levering van een elektronische handloep is belast tegen het lage btw-tarief.

Bij een elektronische handloep kan een los verkrijgbaar dockingstation worden gebruikt. Door het dockingstation kan de elektronische handloep hele pagina’s scannen en voorlezen. Ook kan het dockingstation de elektronische handloep opladen.

Een los dockingstation is niet zelfstandig te gebruiken en daarom geen optisch leesapparaat. Het dockingstation is ook geen bijzonder gezichtshulpmiddel voor slechtzienden, dat door een arts of een optometrist wordt voorgeschreven en individueel wordt aangemeten. De levering van een los dockingstation is daarom belast met 21% btw.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht


Link naar bron